Blog

inclusie

Inclusie in al zijn facetten!

Opstart inclusieve opvang

In juni 2016 starten we onze opvang op in Putte. Onze droom is kinderen met en zonder beperkingen samen laten spelen. Als ouders van Lily, meervoudig beperkt, merkten we dat kinderen met en zonder beperkingen samen laten spelen een meerwaarde vormt voor elk kind.
Dit willen we graag realiseren in onze Vlindertuin opvanginitiatieven. Meer kan je hierover lezen in ‘Over Ons’

Eind 2019 verloren we plots onze dochter Lily. Sinds die dag hebben we een vlinder in huis.
Het plotse en onverwachtse verlies deed ons verder nadenken over onze inclusieve opvang. We willen zoveel mogelijk kinderen met beperking opvangen. We willen hen de kans geven om van inclusieve opvang te genieten. Dit wordt een eerbetoon aan Lily!

Inclusie uitdragen = een uitdaging!

Dus in 2020 stond inclusie hoog op onze agenda. Daarom ontvingen we in februari een dame die inclusie helemaal belichaamt letterlijk en figuurlijk. Met als resultaat dat onze inspiratie en drang om inclusie uit te dragen werd enorm. We zouden onze werking verder bekend gaan maken. Helaas pindakaas! Nee kaas was het niet het was maar een virus met de naam COVID 19! Dit zorgde voor meer bubbelwerk en binnenshuis blijven dan onze naam bekend te maken.

2021: een nieuw jaar dat zich aan bied met COVID 19 als vaste waarde. Op 1 of andere manier is er in 2021 iets in de lucht wat maakt dat we nu al kunnen spreken van een succesvol jaar wat inclusie betreft. We vangen heel wat verschillende nationaliteiten op in onze opvang. We vangen pleegkinderen op, we staan open voor iedereen!

Vandaag mogen we terecht fier zijn op onze inclusieve opvang!

De komende weken, maanden zullen we inclusie waarmaken in al zijn facetten! overleg met MFC Merlijn, samenwerken met de Kleine Beer, thuisbegeleidingsdienst van Heder, kinésist op bezoek! Dat wordt onze uitdaging de komende maanden. Samen met ouders van een meid met meervoudige beperkingen! Dit is zoals we het willen

Naast SMOG, sondevoeding en snoezelmateriaal wordt onze inclusie nu echt INclusief!