Blog

voedselveiligheid

Beste ouders, grootouders, familie,…

Zoals u al gemerkt heeft staat er steeds een busje met handalcohol aan onze verzorgingshoek. Dit heeft met voedselveiligheid te maken.
Een groepsopvang valt bij het voedselagentschap FAVV onder de regelgeving van de grootkeukens. De doelgroep kinderen is een kwetsbare groep en daarom valt onze regelgeving naar voedselveiligheid onder de grootkeukens.
Dit betekent dat aan elke kraan een zeep en/of alcoholautomaat en handdoekjes moeten hangen. Dit is iets waar we afgelopen weken mee bezig geweest zijn en de bestelling hiervoor werd gedaan. Binnen enkele weken zal u dus zeep en alcoholautomaten zien hangen op verschillende plaatsen. Daarnaast komen er handdoekautomaten. dispenser 2dispenser
Als we met voeding bezig zijn zal u ons steeds een haarnetje zien aandoen. Bij verschillende handelingen die we doen met onze voeding zijn we verplicht om de handen te wassen.haarnetBijvoorbeeld als we klaar zijn met de aardappelen en we willen onze groenten in een gastronormbak doen dan moeten we onze handen wassen. gastronormDaarnaast zijn er nog een hele boel regels en administratieve zaken die we moeten bijhouden voor de voedselveiligheid. Dit zijn zaken die we dagelijks doen zoals stalen van de voeding bijhouden.
Een ander onderdeel van de regels zijn de poetsplannen waarin vermeld staat wanneer je wat poetst. We poetsen elke dag onze opvang.
Stelselmatig zijn we zo helemaal in orde met alle regels binnen de kinderopvang. Dit is iets wat we niet in een keer kunnen omdat er heel wat regels zijn die we moeten volgen.

Een reactie achterlaten