Blog

brandveiligheid

2017 is gestart en de afgelopen weken hebben we allerlei zaken gedaan ivm brandveiligheid.
Wat houdt dit allemaal in?
 Keuring van elektriciteit en labellen van elk stopcontact, lichtpunten en zekeringen
 Branddeuren worden geplaatst 7/02
 Onderhoud van de verwarmingsketel
 Een evacuatiebed staat in de babygroep: hierin kan je 6 tot 8 kinderen vervoeren. Dit bed kan tot 150 kg dragen. Vandaar ook de stevige zwenkwielen.
 Pictogrammen werden opnieuw opgehangen zonder duimspijkers
 Binnenkort komt de brandweer langs om een keuring uit te voeren. Dit om te kijken of we voldoen aan alle wettelijke normen zoals kind en gezin deze oplegt.
 Nieuw plannetjes met de evacuatiewegen en de brandblusser op worden opnieuw opgehangen.
 Er komen 3 kleuren (oranje, geel en groen) vestjes met hieraan kaartjes met instructies op in de op-vang voor bij crisissituaties. Elke persoon weet zo wat hij moet doen in geval van crisis, brand, … daarnaast komen er kleine rugzakjes met hierin fopspenen, isolatiedekentjes, knuffels.
 De aanwezigheidslijst is een belangrijk middel in verband met brandveiligheid. Het is enorm belang-rijk dat u het juiste uur invult en bij het ophalen dit tevens doet en aftekent. Als er overdag iets ge-beurt vb brand is deze lijst onze leidraad om kinderen te tellen.
 Brandoefeningen zullen in de toekomst ook plaatsvinden om te kijken waar we beter kunnen en hoe we onze kinderen zo snel mogelijk in veiligheid kunnen brengen.
Zo zijn we bezig met de veiligheid van jullie kinderen.foto evacuatiebed

Een reactie achterlaten